Impulz

Impulz

Logo Impulz

Beste jongeren en tieners,
Sinds 2012 hebben we binnen de Maria Laetitia parochie een groep enthousiaste jongeren en tieners, die spontaan ontstaan is tijdens de Lourdes bedevaart in mei 2012.
Het doel van onze groep is om als jongeren en tieners regelmatig samen te komen om deel te nemen aan leuke activiteiten die meer inhoud hebben dan alleen maar vermaak!
We gaan op bedevaart, zetten ons in voor de minder bedeelden, eenzamen, vluchtelingen, houden thema bijeenkomsten en nemen deel aan de activiteiten van het jongerenpastoraat van ons Bisdom. Het is een groep van, met en voor jongeren, waar saamhorigheid voorop staat.
Je mag zijn wie je bent!
Nieuwsgierig geworden??

Neem contact op met Marcel Jansen
marceljansen@outlook.com
of
Edwin Buijs: buijsedwin@hotmail.com

We hopen jullie snel te mogen ontmoeten!


Jaarlijkse barbecue

Worden jullie ook vroegtijdig gewekt door de glorende zonnestralen en het gezoem van bloeddorstige muggen? Is de accu na de vakantie weer opgeladen voor werk of studie of mis je nog een klein beetje inspiratie of moet je nog aansterken na de zinderende hitte van de afgelopen periode? Gefeliciteerd! Je bent uitgenodigd voor de jaarlijkse ‘Impulz summer-BBQ’, tevens seizoen opening. Dus trek de Hawaii-blousjes, zomerjurkjes en teenslippers uit de kast. Dan zorgen wij voor een lekkere barbecue met vlees, drankjes en salade. Graag aanmelden via Facebook of bij Edwin of Marcel, en natuurlijk zijn introducées welkom!

  • Datum: Vrijdag 24 augustus
  • Locatie: Warmseweg 19, 7075 EL te Warm (Etten)
  • Aanvang: 16.30 uur
  • Eigen bijdrage €2,50 pp
  • We willen met de barbecue graag van jullie horen waar jullie interesses liggen voor het komend jaar zodat wij daar, als organisatie, op in kunnen spelen
  • Zijn er nog dieet wensen?

Wacht niet te lang om je op te geven bij;
Marcel: marceljansen@outlook.com 

Edwin  : buijsedwin@hotmail.com


Lourdesreis voor jongeren

Van 28 april t/m 5 mei 2018 (meivakantie)
In de meivakantie van 2018 sluiten we met de parochie Maria Laetitia aan bij de bisdom bedevaart naar Lourdes. Jongerengroep IMPULZ heeft voornemens om met ongeveer 25 jongeren (15-30 jaar) deel te nemen aan deze bedevaart, wat een geweldige ervaring is.
In totaal zullen ongeveer 1300 pelgrims deelnemen aan deze bedevaart, waarvan ongeveer 150 jongeren die een eigen programma volgen tijdens de bedevaart.

Afwisselend programma
Na het succes van 2012 en 2015, toen eveneens 25 jongeren deelnamen aan de bedevaart, willen we het succes evenaren door een afwisselend programma te bieden met inhoud. Het belooft dus wederom een mooie reis te worden waarin serieuze zaken worden afgewisseld met leuke en gezellige activiteiten.
Naast de kerkelijke plechtigheden is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens wandelingen, ontspanningsmomenten in het hotel, op een terras in Lourdes of in de mooie natuur van de Pyreneeën.
De reis naar Lourdes biedt ook de gelegenheid om je diaconaal in te zetten voor je medepelgrims die minder goed ter been zijn of anderszins een beperking hebben. Je kunt op vrijwillige basis worden ingezet voor kleine klusjes, zoals bijvoorbeeld koffie rondbrengen in de trein of na een viering, koffers tillen, rolstoel duwen of er gewoon maar even te zijn voor de ander.
Als je ouder dan 15 jaar bent, ben je uitgenodigd om mee te gaan met de jongerengroep Impulz. Ben je jonger dan 15 jaar dan kun je mee onder begeleiding van een familielid. Albert Gilsing zal meegaan als begeleider van de jongerengroep.

Prijs
De reis kost normaal 599 Euro. Door subsidies en bijdragen van o.a. Parochie Maria Laetitia kan de reis worden aangeboden voor € 399, — p.p. In de reis zit alles inbegrepen, waaronder reis, overnachting en drie maaltijden per dag! Je hebt alleen wat zakgeld nodig voor eventuele consumpties en wat souvenirs.

Iets voor jou? Kom dan naar de Informatieavond
Om te kijken of deze reis iets voor je is, ben je welkom op vrijdagavond 10 november in de Maria kapel van de Sint Martinuskerk , Dorpstraat 19 7075 AC te Etten. Op deze avond verzorgen jongeren een presentatie, aan de hand van een powerpoint over hun ervaringen in Lourdes.
Ook kun je al je vragen kwijt over deze reis. Aan het eind van de avond is er gelegenheid om je in te schrijven.

Flyer jongerenreis Lourdes

Voor meer informatie kun je terecht bij:
diaken Cor Peters c.peters@mlparochie.nl
begeleider Albert Gilsing albertgilsing@gmail.com

Activiteiten kinderen en jongeren

Een van de speerpunten binnen ons pastorale beleidsplan is de aandacht voor de gelovige ontwikkeling van kinderen en jongeren. Voor de kinderen zijn er mogelijkheden binnen de bestaande liturgie om de kindernevendiensten te bezoeken. En er wordt gewerkt aan een centraal aangestuurd kinderprogramma waarin samen vieren, spelen, leren en beleven centraal staan.

Voor onze jongeren is er de Katholieke Jongerengroep Impulz in mei 2012 ontstaan na de bisdombedevaart van het Aartsbisdom Utrecht naar Lourdes. Gedurende het hele jaar organiseren zij één keer in de 1 à 2 maanden een avond. Aan iedere bijeenkomst is een thema verbonden. Samen eten, geloven en met elkaar in gesprek gaan zijn de basiswoorden van de bijeenkomsten. Naast de centraal aangestuurde activiteiten zijn er in diverse locaties eigen programma’s voor kinderen. Op deze website zullen alle activiteiten voor de komende tijd een plek vinden. Als ouders bent U dus altijd op de hoogte van de mogelijkheden voor Uw kinderen. Alle jongeren vanaf 16 jaar zijn van harte welkom bij de bijeenkomsten van Impulz.

Jaarprogramma Impulz 2016-2017


Uitnodiging 5 jaar Impulz. Zie pdf voor meer informatie.


Facebook: IMPULZ