Cor Peters

Cor Peters

Diaken Cor Peters

Als oudste in een gezin van 5 kinderen ben ik in 1953 geboren in Groessen. Mijn middelbare schoolopleiding genoot ik bij de Missionaire van Scheut in De Lutte.

Na een maatschappelijke baan, als assurantie-adviseur, in het bank- en verzekeringsbedrijf ben ik in 1986 begonnen aan de diakenopleiding van ons bisdom.

Op 21 oktober 1990 werd ik in mijn geboorteplaats Groessen tot permanent diaken gewijd. Gaandeweg groeide het verlangen om fulltime in de Kerk te werken.

Na een 6-jarige parttime theologie studie in Amsterdam, kreeg ik in 1997 mijn eerste benoeming in het parochiepastoraat in de Betuwse parochies van Bemmel en Haalderen. Daar kon ik accenten leggen in het diaconale opbouwwerk en de geloofsgemeenschappen daarbij ondersteunen.

In 2008 fuseerden 7 parochies van Lingewaard tot één nieuwe Parochie De Levensbron. Dat proces van samengaan heb ik mogen begeleiden. Pastoraat is voor mij: nabij zijn aan mensen, een luisterend oor bieden en samen zoeken naar zin en betekenis van leven en geloven.


Ik weet me gedragen door God, de Bron van liefde en leven.

Ik weet me gedragen door God, de Bron van liefde en leven. Die zich heeft laten kennen in Jezus van Nazareth, het mooiste beeld dat we van God kennen. Ik weet mij geroepen om, in het voetspoor van Jezus, dienstbaar er te zijn. Daarbij hoop ik dat ik mensen weet te bemoedigen en te inspireren op hun levensweg.

Sinds 2009 woon ik met Agnes mijn vrouw in Gendringen (onze twee zonen wonen elders) en maak ik deel uit van het pastorale team in de omgeving van Ulft-Doetinchem dat we nu kennen als Parochie Maria Laetitia.

Priester
Marcel Smits