Dopen

Dopen

Dopen per 1 september 2021

Wilt u uw zoon of dochter laten opnemen in onze geloofsgemeenschap dan bent u van harte welkom!

In onze parochie zijn er gezamenlijke doopvieringen. Uitgangspunt hierbij is dat er maximaal vier dopelingen per viering zijn. Aan de doopviering gaat een voorbereidingsavond vooraf.

Deze gezamenlijke doopvieringen vinden plaats in de twee eucharistische centra van onze parochie, namelijk:

– OLV. Tenhemelopneming,  Doetinchem

– H.H. Petrus en Paulus, Ulft

Er is maandelijks een doopviering in Doetinchem en Ulft (zie dooprooster op de website van de parochie of in de Vreugdebode).

De gezamenlijke doopvoorbereidingsavonden vinden eveneens plaats op de locaties: OLV. Tenhemelopneming,  Doetinchem en H.H. Petrus en Paulus, Ulft.

In voorkomende gevallen kan er gedoopt worden op de volgende locaties:

– H. Martinus, Gaanderen

– H. Martinus, Etten

– H. Martinus, Gendringen

Dit gebeurt altijd in overleg met de doopheer. De doopviering vindt plaats voor, tijdens of na de vieringen op deze locaties (zie vieringenrooster) en de doopvoorbereidingsavonden worden, evenals de doopvoorbereidingsavonden voor de gezamenlijke doopvieringen, gehouden op de locaties: OLV. Tenhemelopneming,  Doetinchem en H.H. Petrus en Paulus, Ulft.

U kunt bij opgave van een doop aangeven op welke dooplocatie u uw kind wilt laten dopen. Het uitgangspunt bij het dopen is dat er maximaal 4 dopelingen per doopviering zijn. Als de datum vol zit, wordt u gevraagd een andere datum te kiezen.

De voorbereidingsavond wordt gewoonlijk verzorgd door de doopheer, dit is de priester of de diaken, die het sacrament van de doop toedient.

In deze video wordt uitleg gegeven over de betekenis van de doop:

Aanmelding

Er is in onze parochie een Centraal Aanmeldpunt Dopen. Indien u uw kind wilt laten dopen in de parochie dan kunt u uw zoon of dochter opgeven via dit centrale aanmeldpunt. U kunt uw kind telefonisch opgeven of per e-mail.

Het Centrale Aanmeldpunt Dopen is bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 09.30- 12.00 uur (Secretariaat OLV Tenhemelopneming/H.Geest, Doetinchem). Het telefoonnummer is: 0314-39 10 91.

Ook kunt u een doop per e-mail opgeven via dopen@mlparochie.nl

Verder is het Aanmeldformulier Dopen hier digitaal beschikbaar. U kunt het zelf invullen en verzenden naar het Centraal Aanmeldpunt Dopen van de parochie.

dooprooster voorjaar 2022

LocatieDatumTijdDoopheerDatum
voorbereiding
Tijd
Ulft01-05-22 12.00 uurM. Smits Di. 19 apr.20.00 uur
Doetinchem22-05-2213.30 uurP. TilmaWoe. 4 mei20.00 uur
Ulft29-05-2212.00 uurM. SmitsWoe 11 mei20.00 uur
Doetinchem19-06-2213.30 uurP. TilmaWoe. 1 juni20.00 uur
Ulft26-06-2212.00 uurM. SmitsDi. 7 juni20.00 uur