Vormsel

Vormsel

In onze parochie wordt het sacrament van het Heilig Vormsel toegediend aan kinderen die in groep 8 zitten. Dit gebeurt gewoonlijk eind november. Er is in de parochie één vormselviering.

Alleen kinderen die gedoopt zijn en hun Eerste Heilige Communie hebben gedaan, kunnen deelnemen aan het Heilig Vormsel.

Informatie over de doop en de Eerste Heilige Communie vindt u elders op deze website.

Aanmelden van uw kind voor de Heilig Vormsel kan uitsluitend digitaal. Vanaf eind juni kunt u uw kind aanmelden via het digitale aanmeldingsformulier H. Vormsel.

Let op voor het Heilig Vormsel in 2021 moet u kind aangemeld zijn voor 1 september 2021. Aanmeldingen na deze datum schuiven in principe door naar 2022. Alle informatie over het vormsel project ontvangt u nadat u uw kind hebt aangemeld van de coördinatoren van de werkgroepen!

Er zijn twee werkgroepen die de kinderen voorbereiden op het Heilig Vormsel, een in Doetinchem en een in Ulft.

De kinderen worden voorbereid aan de hand van het project: “In vuur en vlam”. Voor de kinderen is er een apart werkboek beschikbaar dat bij dit Vormselproject hoort. Voor het werkboek en de onkosten voor de voorbereiding wordt een vergoeding gevraagd van de ouders.

Meer informatie over alle activiteiten in onze parochie en dus ook het vormsel leest u op deze website. In De Vreugdebode ons parochieblad dat 7x per jaar verschijnt. Maar volg ons ook op facebook.

In deze video wordt uitleg gegeven over de betekenis van het Heilig Vormsel:

De kinderen worden voorbereid aan hand van het project: “In Vuur en Vlam”. Voor de kinderen is er een apart werkboek beschikbaar. Voor het werkboek en de onkosten voor de voorbereiding wordt een vergoeding gevraagd.