De Eerste Heilige Communie

De Eerste Heilige Communie

In onze parochie kunnen de kinderen die in groep 4 zitten de Eerste Heilige Communie ontvangen. De data waarop dit gebeurt zijn 21 april 2024 in Ulft en 26 mei 2024 in Doetinchem.

Alleen kinderen die gedoopt zijn, kunnen deelnemen aan de Eerste Heilige Communie. Indien uw kind nog niet gedoopt is, is het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk te laten weten, zodat hierin voorzien kan worden. Informatie over de doop vindt u elders op deze website.

Aanmelden van uw kind voor de Eerste Heilige Communie kan uitsluitend digitaal. U kunt uw kind aanmelden via het onderstaande digitale aanmeldingsformulier Eerste Heilige Communie.

Uiterlijk tot 15 januari kunt u uw kind opgeven voor de Eerste Heilige Communie 2024. De inschrijving is uitsluitend digitaal. De opgaven die ná 15 januari binnen komen, schuiven door naar 2025.

Alle informatie over het project Eerste Heilige Communie  ontvangt u nadat u uw kind hebt aangemeld van de coördinatoren van de werkgroepen.

De kinderen worden voorbereid aan hand van het project: “Blijf dit doen”. Voor de kinderen is er een apart werkboek beschikbaar dat bij dit Eerste Communieproject hoort. Voor het werkboek en de onkosten voor de voorbereiding wordt een vergoeding (25 euro) gevraagd van de ouders.

Meer informatie over alle activiteiten in onze parochie en dus ook de Eerste Heilige Communie leest u op deze website. In De Vreugdebode ons parochieblad dat 6x per jaar verschijnt. Maar volg ons ook op facebook.    

In deze video wordt uitleg gegeven over de betekenis van de Eucharistie: