De eerste communie

De eerste communie

In onze parochie ontvangen de kinderen die in groep 4 zitten de Eerste Communie. Dit gebeurt gewoonlijk in het voorjaar in de maanden april – mei.

Hier kunt u het aanmeldingsformulier EHC invullen: zie bijlage.

Alleen kinderen die gedoopt zijn, kunnen deelnemen aan de Eerste Communie. Indien uw kind nog niet gedoopt is, is het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk te laten weten, zodat hierin voorzien kan worden.

In het najaar wordt, waar mogelijk via de basisscholen de uitnodigingsbrief voor de eerste ouderavond met een aanmeldformulier verspreid. Daarnaast vindt u de nodige informatie over de Eerste Heilige Communie in het parochieblad en op de website van de parochie. Mocht u geen uitnodigingsbrief hebben ontvangen via de school, dan kunt u uw kind aanmelden door het digitale Aanmeldformulier Eerste Heilige Communie in te vullen en op te sturen naar het Centraal Secretariaat Parochie Maria-Laetitia secretariaat@mlparochie.nl.

De eerste informatieve ouderavonden zijn in januari. Vervolgens begint het voorbereidingstraject van de kinderen door de verschillende werkgroepen. Elke werkgroep verzorgt de voorbereiding van een groep kinderen, die behoren tot verschillende locaties.

De kinderen worden voorbereid aan hand van het project: “Blijf dit doen”. Voor de kinderen is er een apart werkboek beschikbaar dat bij dit Eerste Communieproject hoort. Voor het werkboek en de onkosten voor de voorbereiding wordt een vergoeding gevraagd van de ouders.

In deze video wordt uitleg gegeven over de betekenis van eucharistie: