Opbaarruimte in de St. Martinuskerk in Gaanderen

Opbaarruimte in de St. Martinuskerk in Gaanderen

Opbaarkapel in de St. Martinuskerk

In de St. Martinuskerk in Gaanderen is sinds eind 2019 een opbaarruimte gerealiseerd.

Achter in de kerk, naast de Mariakapel is een sfeervolle nieuwe ruimte gekomen waar overledenen opgebaard kunnen worden.

Zo kunnen familieleden, vrienden en kennissen op een waardige manier afscheid nemen van hun dierbare overledene in een voor hen bekende en nabije omgeving.

De familie ontvangt een sleutel van de buitendeur van de kerk en van de opbaarruimte zodat zij hun dierbare overledene op elk tijdstip dat zij dat wensen, kunnen bezoeken.

Er zijn ook mogelijkheden voor afscheid en condoleance. Familieleden, vrienden en kennissen kunnen afscheid nemen van de overledene en daarna de familie condoleren. Er is een mogelijkheid om koffie thee of frisdrank te schenken. Dit kan ook voorafgaand aan – of aansluitend aan een avondwake in de kerk. Ook kan het zo zijn dat de familie afscheid kan nemen van de overledene in de opbaarruimte voor de uitvaartviering. Indien de familie na de uitvaartviering de overledene in besloten kring wil begraven, kan condoleancegelegenheid worden geboden in de kerk. Dit is ook mogelijk wanneer de familie, na de uitvaartviering, met een kleine groep afscheid wil nemen in een crematorium.

Wanneer u een eigen invulling wilt geven aan het afscheid, vraag dan gerust naar de mogelijkheden.

Meer informatie over de mogelijkheden, tarieven en regels voor het gebruik van de opbaarruimte vindt u op deze website onder het kopje: Locatie Augustinus – Martinus Gaanderen.

Heeft u vragen? De mensen van de locatieraad en de kosters helpen u graag. Ook de uitvaartbegeleiders kunnen u informeren over de mogelijkheden, regels en tarieven van onze opbaarruimte in de St. Martinuskerk.