Aswoensdagviering op woensdag 17 februari in de Wingerd in Doetinchem

Aswoensdagviering op woensdag 17 februari in de Wingerd in Doetinchem

Askruisje bestellen

Sinds oudsher hebben gelovigen op Aswoensdag, de dag na carnaval, in de kerk ‘een askruisje gehaald’. Dit is van oorsprong een katholieke traditie, door de protestantse kerk ‘herontdekt’ . Het askruisje is het teken van het begin van de Vasten, een tijd van bezinning;  op weg naar Pasen. In de Aswoensdagviering worden de palmtakjes van het jaar ervoor verbrand en het was altijd de as, uit deze verbranding ontstaan, die de kerkgangers ontvingen op hun voorhoofd. Omdat deze viering alleen uitgezonden zal worden (u kunt de viering niet bezoeken) is het niet mogelijk om fysiek een askruisje te ontvangen. De askruisjes zullen na de rituele verbranding in de viering op kaarten worden geplaatst. Vervolgens zullen de kaarten thuis worden bezorgd bij belangstellenden.  

U wordt van harte uitgenodigd om deze viering mee te maken via kerkdienstgemist.nl, link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/374-Protestantse-Gemeente-Doetinchem-vierplek-De-Wingerd/events/event/15663664-202102171900

 De viering begint 17 februari om 19:00 uur.

Opgeven 

dav

U kunt zich opgeven om een kaart met askruisje te ontvangen via onderstaande contactgegevens. Wanneer u graag wilt dat uw eigen palmtakje verbrand wordt, kunt u dit ook aangeven. Contact: G. Lotterman, emailadres: gert.lotterman@gmail.com, tel.nr.: 0610111844.