De Eerste Heilige Communie in de Parochie Maria Laetitia

De Eerste Heilige Communie in de Parochie Maria Laetitia

In het voorjaar 2021 hopen we dat er weer de gelegenheid is voor kinderen van groep 4 om de Eerste Heilige Communie te ontvangen in onze parochie en voor de kinderen die in het voorjaar van 2020 al een deel van voorbereiding op de Eerste Heilige Communie hebben gevolgd.

Op dit moment is nog niet duidelijk welke voorwaarden gelden in verband met het coronavirus. Daarom zetten we wel stappen maar onder voorbehoud.

Voorbereiding

De kinderen worden voorbereid op de Eerste Heilige Communie door de werkgroepen eerste communie van onze parochie, waarbij nauw samen gewerkt wordt tussen verschillende locaties. Afhankelijk van het aantal eerste communicantjes zal nader bepaald worden op welke locaties de voorbereiding plaatsvindt. Waar en wanneer de Eerste Heilige Communievieringen zullen plaatsvinden is afhankelijk van het rooster en de beschikbaarheid van priester-voorgangers.

Als hier meer duidelijkheid hierover is, wordt u nader geïnformeerd.

Aanmelding

Uiterlijk tot 15 december kunt u uw kind opgeven voor de Eerste Heilige Communie. De inschrijving is uitsluitend digitaal. De opgaven die ná 15 december binnen komen, schuiven door naar 2022.

Vanaf heden kunt u uw kind aanmelden voor de Eerste Communie door het volledig invullen van een Aanmeldingsformulier dat u vindt op de website van de parochie (www.maria-laetitia.nl ). Het Aanmeldingsformulier kunt u per omgaande mailen naar: secretariaat@mlparochie.nl, het Centraal Secretariaat van de Parochie Maria Laetitia.

We hopen jullie hiermee voor dit moment voldoende op de hoogte te hebben gesteld. De situatie, waarin we zitten, is onzeker en we moeten telkens opnieuw kijken, wat mogelijk is. We houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte via de Vreugdebode, de website van de Parochie en Facebook.

De werkgroepen Eerste Heilige Communie

Berrie Daalhuizen, pastoraal werker