Groots afscheid voor pastoor Peter Ambting

Groots afscheid voor pastoor Peter Ambting

Doetinchem – Peter Ambting, pastoor van de parochie Maria Laetitia in Doetinchem en Oude IJsselstreek, emigreert deze zomer naar Wisconsin (VS). Hij trekt daar in bij het klooster van de Norbertijnen. Op zondag 2 juli neemt hij tijdens een eucharistieviering afscheid van de parochie. Een gelegenheidskoor van circa 300 personen zal deze viering opluisteren.

Als belangrijkste reden om intrek te nemen bij de Norbertijnen noemt Peter Ambting het gemeenschapsleven. Bij de Norbertijnen komt hij terecht in een relatief jonge gemeenschap die het kloosterleven combineert met missionair werk.

Tijdens zijn tijd als priesterstudent werd Peter Ambting al aangetrokken tot de Verenigde Staten. Hij deed tijdens zijn afstuderen onderzoek naar kleine kerkgemeenschappen in Indianapolis. Ook was hij tijdens vakanties regelmatig te vinden in de ‘United States’.

Na zijn priesterwijding in 2008 werd Peter Ambting in 2010 pastoor in de Achterhoekse parochie Maria Laurentius. Na ook een aanstelling in De Verrijzenis Parochie in 2014 ontstond onder zijn leiding vorig jaar de fusieparochie Maria Laetitia.

In zijn zeven jaar als pastoor heeft de parochie Peter Ambting leren kennen als een betrokken priester, voor jong en oud. Wij zijn hem dankbaar voor het vele werk dat hij in de afgelopen jaren heeft verricht.

De eucharistieviering vindt plaats op zondag 2 juli om 10:30 uur in de kerk OLV Tenhemelopneming aan de Prins Hendriklaan 36 in Doetinchem. Aansluitend vindt de receptie plaats op het Ludger College aan de Holterweg 121 in Doetinchem. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd.