Huldigingen en bedankjes in Gaanderen

Huldigingen en bedankjes in Gaanderen

Jubilarissen Gemengd Koor

Zondag 20 november vierden de leden van het Gemengd Koor van de Augustinus-Martinus Geloofsgemeenschap hun Ceciliafeest.
Traditiegetrouw begonnen zij deze dag met een feestelijke Eucharistieviering.
Pastoor Pauw was de celebrant in deze viering.
Solist Michiel Pouwels en het koor onder leiding van Ben Simmes zongen de sterren van de hemel met de Misa Criolla van Ariël Ramirez.
Aan het eind van de viering werden twee jubilarissen gehuldigd:
Riet van Aken en Ria Thuis. Zij zijn al 40 jaar trouwe koorzangers en ontvingen hiervoor een oorkonde en een mooi boeket bloemen. Ook worden de oorkondes in het Gouden Boek van de St. Martinuskerk bijgeschreven.

Van links naar rechts: Koorvoorzitter Bart Rysavy, Pastoor Hans Pauw, Accoliet Merel Steenbreker en de Jubilarissen Riet van Aken en Ria Thuis.

Na de viering werd het feest voortgezet in de culturele zaal en hadden de koorleden en hun partners een gezellige middag.


Werkgroep Eerste Heilige Communie

Aan het eind van de Eucharistieviering van zondag 4 december werden Emile Derksen, Francis Hagemeijer, Angela Steenbreker en Jacqueline Besselink uitgenodigd om naar voren te komen. Zij hebben zich vele jaren met veel enthousiasme en deskundigheid ingezet om onze eerste communicantjes voor te bereiden op hun grote dag. Emile en Francis eerst in de Augustinusparochie en Angela en Jacqueline in de St. Martinusparochie. Alle vier de dames vanaf dat hun eigen kinderen hun eerste communie deden.
“Het voorbereiden van de eerste communie was misschen wel het eerste gebied waarop de twee parochies van Gaanderen gingen samenwerken”, aldus de voorzitter van de Locatieraad Hans Aarntzen. “Eerst werden de voorbereidingen op elkaar afgestemd en werden de vieringen om en om in de Augustinus – en Martinuskerk gevierd. Later kwamen de kinderen vanuit Terborg erbij en nog weer later werd ook samengewerkt met Etten”.
Vanaf komend voorjaar worden alle kinderen uit onze parochie voorbereid in Doetinchem. En daarmee houdt onze werkgroep “Voorbereiding Eerste H. Communie” in Gaanderen op te bestaan. En dat vinden wij echt heel erg jammer.

De locatieraad en pastoraatsgroep vinden een bedankje zeker op zijn plaats.

Hans Aarntzen, Pastoor Hans Pauw: Dank jullie wel
Francis Hagemeijer, Emile Derksen, Angela Steenbreker Jacqueline Besselink.

Er werden mooie bloemen en een oorkonde aangeboden.
En ook worden zij vermeld in het Gouden Boek van de St. Martinuskerk.