JE LEVENSRITME TERUG VINDEN

JE LEVENSRITME TERUG VINDEN

Dit is het thema van de viering op zondag 31 mei a.s. is om 10:00 uur in de Maurituskerk in Silvolde die te beluisteren is via de kerkradio:https://kerkdienstgemist.nl/stations/531

Pinksteren is voor Christenen een feest vol symboliek en staat in het teken van vuur en kracht. In de lezing Handelingen 2, 1-11 horen wij dat de apostelen achter gesloten deuren uit angst bijeen zaten. Zij waren hun levensritme kwijt.

De situatie van toen is vergelijkbaar wat wij momenteel allemaal meemaken door het coronavirus. Ook nu moeten we thuisblijven en zijn we dikwijls angstig wat ons boven het hoofd hangt en zijn we op ons zelf teruggeworpen. Nu is ook ons levensritme is verstoord en dikwijls stil gevallen.

Regelmatig worden we overvallen door angst, verdriet en tranen. In die grote verlatenheid was en is God onze redding. Het is zijn geest die over ons neerdaalt en ons kracht en vertrouwen geeft. Die ons inspireert om een nieuw levensritme te vinden en ons helpt om deze crisis te overwinnen. Die kracht en inspiratie zien wij nu al om ons heen met veel bemoedigende voorbeelden om elkaar helpen. In de viering horen we de woorden kracht, hoop en vertrouwen terug in gebeden en gezangen.

Speciaal bidden wij voor alle mensen die werken in de zorg en die juist nu de geest nodig hebben die hun kracht geeft om hun werk in deze moeilijke tijd met liefde en aandacht te blijven. Maar ook voor hen die extra getroffen zijn door de coronacrisis en nu al zonder werk thuis zitten.
Om de dienst via de kerkradio nog beter te kunnen volgen, sturen wij de complete tekst van de kerkdienst aan alle ontvangers van onze Nieuwsbrief. Voor hen die deze nieuwsbrief nu ook willen ontvangen, kunnen zich hiervoor aanmelden via het secretariaat: tel: 0315-327197, email:rksilvolde@mlparochie.nl.