Vastenactieproject 2017: “Lumen Valley Togo”

Vastenactieproject 2017: “Lumen Valley Togo”

Onze Parochie Maria Laetitia steunt de komende vastentijd een bijzonder project in het West-Afrikaanse land Togo. In het noorden van het land waar meer dan 70% van de mensen geen werk heeft, zijn de Broeders van St. Jan een project gestart om werkloze jongeren te scholen en aan duurzaam werk te helpen. Want zonder werk heb je geen eten, geen geld voor de dokter, kun je niet trouwen en kinderen krijgen en is er geen toekomst voor je.

Het project wordt mede opgezet door de goede kennis en collega van diaken Jan van Heugten, Jouke Schat. Zijn vrouw Cécile is als arts werkzaam in Togo.

Gedurende de vastentijd zullen er acties gehouden worden in de verschillende geloofsgemeenschappen en scholen van onze parochie.
Het kan ook zijn dat u een vastenactiezakje aantreft in de Vreugdebode. Indien u dit project wil steunen lever dan de zakjes in bij uw kerk of in de brievenbus van het secretariaat. Ik kan u het van harte aanbevelen en weet dat de gelden goed terecht komen.
Uw bijdrage, hoe gering ook, geeft uiting aan ons christen zijn en ons streven naar gerechtigheid en vrede in de wereld

In de viering van 12 maart 2017, de 2e zondag van de 40-dagentijd zal Jouke mee assisteren in de Eucharistieviering om 10.30 uur in de OLV Tenhemelopneming in Doetinchem en zal hij het project nader toelichten.
Voor meer informatie raadpleeg: lumenvalley.org

Diaken Jan van Heugten