Allerzielen Geloofsgemeenschap Terborg

Allerzielen Geloofsgemeenschap Terborg

Sinds een jaar houden wij onze Ontmoetingsbijeenkomsten niet meer in de kerk, maar in het naastgelegen Jorishuis. Hoewel de voormalige peuterschool natuurlijk niet de grandeur heeft van het kerkgebouw, hangt er toch een bepaalde sfeer. Het gebouw heeft – en dat bedoelen we dan met alle respect – een ‘ziel’ … je voelt de historie als je binnen bent.
Vanwege de wat hogere opkomst met Allerzielen moesten wij op zoek naar een ruimere locatie en werd besloten om de bijeenkomst te organiseren in de Protestantse Kerk, officieel geheten de Sint-Joris en Barbarakerk.

Wij mochten op deze gure herfstmiddag bijna 50 bezoekers verwelkomen in een mooi verlichtte en heerlijk verwarmde kerk. Voor een aantal katholieken was dit de eerste keer dat ze dit gebouw betraden. Even wennen, maar uiteindelijk vond iedereen het een hele fijne bijeenkomst. We hebben de namen genoemd van hen die afgelopen jaar van ons zijn heengegaan. Kaarsjes werden opgestoken. In een moment van stilte kon men terugdenken aan eigen overleden familie en vrienden.

Na afloop van de bijeenkomst was er koffie en thee en bij vertrek was er nog een kaarsje om mee naar huis te nemen.
Een lichtje in duistere dagen.
Een mooie bijeenkomst.
Een fijn samenzijn.

Een kaarsje voor overleden medeparochiaan