Kerstgroepen tentoonstelling

Kerstgroepen tentoonstelling

Kerstgroepententoonstelling Heiligenbeeldenmuseum

De kerstgroepententoonstelling in het Heiligenbeeldenmuseum op de Kranenburg/Vorden zal dit jaar grotendeels bestaan uit groepen uit de collectie van Jacob Graansma. Hij werkt samen met Christian Wucherpfennig , een Duitse art-designer en fotograaf uit Kleve en probeert zich hierdoor te onderscheiden van de doorsnee kerststallen tentoonstellingen.

Hij is in het bezit van ruim 200 groepen en objecten. De nadruk van zijn collectie ligt op oude groepen uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italie. Topstukken zijn o.a. een Napolitaanse groep van rond 1780   en ook een groep uit Klooster Maria Laach in de zgn. Beuroner Stil, van rond 1920, is zeer bijzonder.

Jacob bouwt de groepen op en verzorgt de achtergronden en Christian Wucherpfennig is verantwoordelijk voor het schilderen van landschappen e.d. Dit kan zijn een traditionele stal, maar ook een ruine of een kapel.

“Kerst op de Kranenburg” is geopend vanaf vrijdag 6 december t/m zondag 12 januari, iedere dag behalve 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, van 12.00 tot 17.00 uur. Ruurloseweg 101, 7251 LD Kranenburg/Vorden. Entree € 5,00, kinderen tot en met 12 jaar en bezitters van de museumkaart gratis toegang. Meer info www.heiligenbeeldenmuseum.nl