Vredeslicht van Bethlehem

Vredeslicht van Bethlehem

Het Vredeslicht wordt elk jaar met een kind uit Oostenrijk opgehaald in het Palestijnse Bethlehem en wordt met een bijzondere lantaren door Austrian Airlines, de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij, overgevlogen van Tel Aviv naar Linz in Oostenrijk. Van daaruit wordt het verdeeld over heel Europa.

Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede.

Ook in de geloofsgemeenschap H. Martinus te Gendringen wordt deze Vredeslicht-actie gehouden. In het verleden heeft Gerard Thijssen, acoliet van onze parochie en  bestuurslid van de scouting “Ariënsgroep Ulft”, hier altijd voor gezorgd. Na het overlijden van Gerard Thijssen hebben zich hiervoor twee vrijwilligers ingezet, en halen het vredeslicht op in Bocholt [Dld]                                         

Het zou prachtig zijn wanneer de scouts dit weer op zich zouden nemen en door één van hen, tijdens de gezinsviering, dit vredesvuur naar het altaar voorin de kerk gebracht zou worden. Zodat een oude traditie weer in ere kan worden hersteld.